Nieuws16.05.2023

PIN vierde feest!

PIN feest

Wie is PIN?

PIN vzw is een sociale economie onderneming die bouwt aan een samenleving waarin mensen met een migratieachtergrond kunnen participeren en dit door het inzetten van toeleiders. Als sociale economie onderneming bieden we kansen aan mensen met migratieachtergrond met een talent voor sociaal werk. We coachen en leiden ervaringsdeskundigen in migratie (de toeleiders) op. Op deze manier leiden wij nieuwkomers toe naar de arbeidsmarkt en zetten we in op de doorstroom van deze mensen. Dit kan gaan over externe doorstroom, maar evenzeer over interne doorstroom.

De dienstverlening bestaat uit het (op maat) ondersteunen van lokale besturen bij de integratie van nieuwe inwoners  in hun gemeente. Via de methodiek ‘Toeleiders in Diversiteit’ stellen we ervaringsdeskundigen met een migratieachtergrond te werk. De ervaring, de kennis en het talent van de collega’s staan centraal, waarbij competenties verder ontwikkeld worden door samenwerking, ondersteuning en de expertise van PIN.

 

Toeleiders in diversiteit

Sinds 2008 zetten we toeleiders in diversiteit in in verschillende gemeenten en steden in de Vlaamse rand rond Brussel en de Denderstreek. Momenteel lopen er 45 projecten. Deze projecten voeren we uit in partnerschap met lokale besturen of andere organisaties. Zo startten we in februari 2023 een volledige nieuwe samenwerking op met vzw De Rand en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Zo mogen we al 15 jaar ervaring op ons palmares schrijven. Dit vertaalt zich naar meer dan 200 toeleiders die ervaring op deden - of nog doen - in de sociale sector. Meer dan 200 toeleiders die de kans kregen zich verder te ontwikkelen en op die manier een plek te vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Van deze 200 toeleiders namen heel wat de stap om te studeren. Gezinswetenschappen, sociaal werk, … dit is slechts een greep uit de behaalde diploma’s of getuigschriften. 

 

Tijd voor feest!

Dat moest uiteraard gevierd worden. De ideale gelegenheid om een groot feest te geven voor huidige toeleiders, oude toeleiders en hun gezin. Een dag vol vertier, ervaringen delen, bijpraten, terugblikken op wat PIN reeds verwezenlijkt heeft en vooruit kijken naar wat de toekomst nog te bieden heeft. Het doel? Alle toeleiders bedanken voor hun inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Maar hen ook motiveren en ondersteunen in de zoektocht naar een gepaste job na hun traject bij PIN. Wat zeker een feit is: zonder hen zouden we niet staan waar we nu staan.

Het feest startte om 16 uur en eindigde rond 22 uur. Er waren foodtrucks en voor de kinderen was er doorlopend animatie. Daarnaast zorgden we voor een vleugje muziek

Kortom: een zonnige dag om nooit vergeten! 

Mede mogelijk gemaakt door de Warmste Week 2021.

 

PIN feest 1   

 PIN feest 2